Laatste update: 14 december 2020 

 

Coronavirus

 

Ik ben als oudere kwetsbaar. Waarom komt er dan toch iemand?

Een schoon en leefbaar huis is ook belangrijk in de strijd tegen het virus en uw algemene gezondheid. Huishoudelijke hulp valt onder de cruciale beroepen en dat houdt in dat ook de Rijksoverheid de toegevoegde waarde erkent en we dus vooralsnog moeten blijven leveren, in uw en het maatschappelijk belang.

 

Ik wil geen hulp ontvangen in verband met het risico op besmetting, wat nu?
Er is geen noodzaak om de hulp af te zeggen, maar mocht u toch besluiten dat u geen hulp wilt dan mag u dit bespreken met uw hulp. Waar nodig kunt u ons om advies vragen. We verzoeken u met de hulp afspraken te maken over de eventuele doorbetaling van het loon. 

 

Als ik verschijnselen van het virus vertoon (koorts, hoesten), komt mijn alfahulp dan wel? 

Nee, als u verschijnselen van het virus vertoont dan vragen we u om de hulp direct af te zeggen. U dient dan getest te worden en hangende de uitslag verblijft u in thuisquarantaine. Dat kan door een afspraak te maken via de GGD op 0800-1202 of digitaal via https://coronatest.nl/.

 

Mag mijn hulp de boodschappen doen want ik wil zelf eigenlijk niet naar de winkel.

Natuurlijk mag u met uw hulp afspraken maken hierover. Hoewel het wellicht niet in uw indicatie past snapt iedereen uw bezorgdheid. En zullen wij alles plooien om het voor u geregeld te krijgen.


Hoe word ik op de hoogte gebracht als mijn hulp het virus heeft.

De GGD heeft hierin een leidende rol. Wij volgen hen als het aan de orde is.

 

Ik wil in deze tijd graag wat extra hulp afnemen kan dat?

Overleg hierover gerust met uw hulp. Wanneer u daar samen uitkomt kan het. Kan uw hulp het niet zelf leveren dan kunt u ons vragen om een andere hulp er bij in te zetten. Als u de hulp al particulier inkoopt verandert er niets. Als u de hulp ontvangt via een PGB dan zult u voor het extra deel de particuliere tarieven moeten betalen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. 

 

Ik ben in een risicogebied geweest, moet ik dit melden?
Wanneer u in een gebied bent geweest dat de code oranje of rood heeft gekregen van de Rijksoverheid dan moet u bij terugkomst 10 dagen in thuisquarantaine. U ontvangt dan tijdelijk geen huishoudelijk hulp van ons. 

Moet mijn hulp een mondmasker dragen?

Nee vooralsnog hoeft dat binnen niet. Het allerbelangrijkste blijft het bewaren van anderhalve meter afstand. Wanneer u van uw hulp eist dat hij/zij wel een mondmasker draagt zult u de kosten daarvan moeten betalen.  

 

Mocht u verder nog vragen hebben neemt u dan gerust contact met ons op.